• Dansk
  • English

Ebook Central

Ebook Central

Adgang

Åbn Ebook Central (N.B. Det direkte link virker kun, når du befinder dig på UCN)

Fjernadgang:
Åbn Ebook Central fjernadgang
Vælg Professionshøjskolen UCN som din institution. Indtast din UCN-mail og den samme adgangskode, som du anvender på andre UCN-platforme (mail, netværk m.v.)
 

Indhold

UCN Biblioteket har udvalgt ca. 150 titler fra Ebook Central, primært inden for turisme, kommunikation og sundhed. 

Hver e-bog har forskellige rettigheder i forhold til f.eks. antal samtidige brugere og mulighed for download og offline-læsning på computer, tablet, smartphone, Kindle eller anden e-bogslæser.

Det er muligt at printe eller gemme dele af en e-bog.

Eksempler på forskellige rettigheder til e-bogstitler:

Ebrary e-bog - download

 

Gem og print

Udvalgte sider eller kapitler (afhængig af den enkelte titels maksimumgrænse) kan konverteres til en PDF-fil, som herefter kan printes eller gemmes på computer. Siderne vil have vandmærke. Dette kan gøres uden at oprette et Ebook Central-login.


Onlineadgang

Her læser du e-bogen direkte via en browser på computer, tablet eller smartphone. Hvis du opretter et Ebook Central-login, kan du placere e-bogen på BookShelf og tilføje bogmærker, noter og overstregninger. Med denne metode får du adgang i en ubegrænset tidsperiode - dog med forbehold for at andre brugere på samme tid kan ønske adgang til titlen, som i nogle tilfælde kan være UCN Bibliotekets eneste e-bogskopi. 
 

Offlineadgang (=download)

Hvis den ønskede e-bog tilbyder offlineadgang kan du hente den ned på din computer, tablet eller smartphone i op til 14 dage. Dette forudsætter, at du opretter et Ebook Central-login. Efter download kan du overføre dele af e-bogen til Kindle eller anden e-bogslæser. 
 

Computer

E-bogen kan læses i Adobe Digital Editions, som er en PDF- og EPUB-læser, der skan styre adgang til e-bøger i en tidsbegrænset periode. Det er muligt at indsætte bogmærker, noter og overstregninger.

Når du downloader Adobe Digital Editions, har du samtidig mulighed for at oprette et Adobe ID. 
Hent Adobe Digital Editions
 

Tablet/smartphone

Den anbefalede e-reader app til Ebook Central er Bluefire Reader. Det er en forudsætning, at du har oprettet et Adobe ID for at kunne læse en Ebook Central e-bog i app'en. E-bogen kan overføres til Bluefire Reader fra Ebook Central via din tablets/smartphones browser, eller e-bogen kan lagres i f.eks. Dropbox, hvorfra den kan hentes ind i Bluefire Reader. 
Opret Adobe ID
 

Kindle/e-bogslæser

Det er ikke muligt at overføre en hel e-bog til Kindle eller anden e-bogslæser. Du kan gemme op til titlens maksimumsgrænse som PDF på computeren og herefter overføre siderne til din e-bogslæser.


Vejledning