• Dansk
  • English

Journal finders

Der findes forskellige Journal Findes, som kan hjælpe dig, når du skal vælge, hvilket tidsskrift som du vil publicere i. Fælles for dem er at de matcher det overordnede emne for din artikel med tidsskriftstitler, som kan være relevante at udgive i:

Elsevier JournalFinder 

Åbn Elsevier JournalFinder

Dækker alle fagområder

Overvejer du at publicere en artikel til et tidsskrift, er ’Elsevier JournalFinder’ et godt bud på en gratis tidsskriftssøgebase, der gør det let at finde relevante tidsskrifter, der matcher artiklens emne.

Ved hjælp af enkle søgefelter for titel, abstract og emneord, får du en overskuelig oversigt over mulige tidsskrifter at ansøge om udgivelse i.

I resultatlisten angives f.eks. ’Text match score’, hvor ofte artikler fra tidsskriftet citeres (CiteScore), samt tidsskrifternes Impact Factor.


Springer Nature journal suggester

Åbn Springer Nature journal suggester

Dækker alle fagområder

Springer Nature Journal Suggester er et gratis søgeværktøj, som kan være en hjælp til at finde relevante tidsskrifter i forbindelse med publicering af en tidsskriftsartikel.

Ved indtastning af titel, abstract og evt. fagområde, får du en oversigt over de tidsskrifter, der matcher artiklens emne bedst. Der søges i en database med mere end 2600 tidsskrifter fra forlaget Springer.

Der er links til tidsskrifternes ’Aims & Scopes’, så du nemt kan læse mere om deres faglige profil.


IEEE Publication Recommender

Åbn IEEE Publication Recommender

IEEE Publication Recommender har fokus på det teknologiske område

Du søger i mere end 190 tidsskrifter og 1800 konferencer udgivet af IEEE - Institute of Electrical and Electronics Engineers, indenfor teknologi, IT og computer science, multimedie, elektronik mm.

Du kan indtaste nøgleord, artiklens titel eller abstract tekst. Der kan også søges på datoen for, hvornår du ønsker at udgive.

Søgeresultatet for tidsskrifter kan bl.a. sorteres efter tidsskrifternes impact factor, og om det er muligt at udgive Open Access.

Søgeresultatet for konferencer kan bl.a. sorteres efter lande, dato og dato for indsendelse af abstract.

Du kan downloade dit søgeresultat eller maile det.


Jane. Journal/Author Name Estimator

Åbn Jane. Journal/Author Name Estimator

Jane. Journal/Author Name Estimator er et gratis webbaseret tidsskriftsudvælgelsesværktøj, for dem der arbejder inden for sundhed og biomedicinske områder.

Databasen er oprettet i 2007 og vedligeholdt af Martjin Schuemie (Rotterdam, Holland) og er i dag hosted af Observational Health Data Science and Informatics-programmet (New York, USA).

Jane samler data direkte fra PubMed/MEDLINE-databasen, og du kan indtaste nøgleord, abstrakt tekst eller forfatternavne og se relaterede artikler/tidsskrifter.

Jane lagrer ikke data, der søges på (se FAQ), og der gives mulighed for at scramble tekst.

I en erklæring, der vises på hjemmesiden, bemærker JANE, at den er afhængig af PubMed-data og anerkender, at fuptidsskrifter (predatory journals) kan vises i PubMed og derfor potentielt kan vises i JANE-søgeresultater.

Anmeldelser:

Curry C. L. (2019). Journal/Author Name Estimator (JANE). Journal of the Medical Library Association : JMLA, 107(1), 122–124. https://doi.org/10.5195/jmla.2019.598