Gå til hoved indhold

Formidling og impact

Du kan gøre forskellige ting for, at din artikel bliver synlig og når ud til de læsere, der kunne have interesse for dit arbejde.
Biblioteket har på denne side samlet en række råd og vejledninger, som kan hjælpe dig i formidlingen af din artikel.

Optimér dine metadata

Metadata kan beskrives som overfladen af din artikel, det vil sige informationer som titel, abstract og emneord, og det er disse dele, der søges på i videnskabelige databaser og på Google Scholar.

Der er flere ting, du kan gøre, for at give din artikel gode chancer for at dukke frem i en søgning, og biblioteket har derfor samlet en række gode råd til dig, som du kan følge for at optimere dine metadata.

Vælg det rigtige tidsskrift

- ved hjælp af bibliometriske indikatorer


Det er vigtigt at vælge det rigtige tidsskrift at publicere i, så din forskning får størst mulige synlighed. Der er nemlig stor forskel på, hvilke tidsskrifter der når ud til hvem og hvilken faglig prestige, de har indenfor de respektive faglige områder.

Her kan du hente hjælp i citationsbaser, der kan lave bibliometriske analyser og dermed give et overblik over, hvilke tidsskrifter der oftest bliver citeret.

Forskerprofil og forsker-ID


Som forsker er dit navn dit brand og det er derfor vigtigt at kunne promovere sin forskning og sikre at de artikler man udgiver kan findes af andre. Det kan du læse mere om herunder:

Tjek, om din artikel bliver læst

En måde at undersøge, om din artikel bliver brugt, er ved at se på, hvem der citerer din artikel. Til at undersøge dette kan du bruge citationsdatabaser samt Google Scholar og Semantic Scholar. I UCN Biblioteket har vi licens til Scopus, som er en citationsdatabase.