Gå til hoved indhold

Publiceringsaftale med Taylor & Francis

Publicer gratis Open Access i udvalgte hybride tidsskrifter hos Taylor & Francis.

De danske uddannelses- og forskningsbiblioteker har forhandlet en ny aftale hjem for 2024-2028 med forlaget Taylor & Francis. Aftalen sikrer læseadgang til Taylor & Francis’ tidsskrifter og gratis umiddelbar adgang (Open Access) til forlagsversionen af de artikler, der udgives af forskere på de institutioner, der er omfattet af aftalen.

Aftalen betyder, at forskere ved UCN ikke skal betale et APC-gebyr ved publicering i de omfattede hybridtidsskrifter. Derudover bevarer forfatteren copyright – artiklen publiceres med en CC-BY licens.
Aftalen dækker kun publicering i Taylor & Francis’ hybride tidsskrifter. Ved publicering i gylden Open Access tidsskrifter, skal der som sædvanligt betales et publiceringsgebyr (APC).

Læs mere om aftalen med Taylor & Francis

Hvordan publicerer jeg hos Taylor & Francis?

For at få gebyret til Open Access dækket af aftalen skal følgende være opfyldt:

  • Artiklen skal publiceres i et af de tidsskrifter, som er omfattet af aftalen
  • Corresponding author skal være affilieret til UCN eller en anden dansk forskningsinstitution, som er omfattet af aftalen (brug din institutionsmail)
  • Følgende artikeltyper indgår i aftalen: Original- and research articles
  • Du skal vælge en Creative Commons-licens til din artikel
  • Artiklen (published version) bliver umiddelbart tilgængelig Open Access

Taylor & Francis’ betingelser for udgivelse af artikler følger den normale udgivelsesproces hos Taylor & Francis. Det er først når din artikel er accepteret, at du som forsker guides igennem betingelser for godkendelse af Open Access publicering. Første skridt er at vælge din institution fra listen for at bekræfte din affiliering (tilhørsforhold). Dernæst vil du blive præsenteret for muligheder for at publicere OA uden APC-betaling, og dernæst skal du vælge en Creative Commons-licens tilknyttet din artikel.