Gå til hoved indhold

Optagelse af undervisning

Hvis du ønsker at optage en undervisningslektion, skal du være opmærksom på, at der er nogle gældende love, du skal tage hensyn til, før du kan gøre dette enten via lyd eller video. Dette kan du læse nærmere om her på siden.

Optagelse af undervisning

Når du laver en optagelse af undervisning, som skal deles med andre, skal du både tage hensyn til ophavsretsloven og persondataloven. Det gælder både lyd- og videooptagelser.
Spørg altid om lov inden du optager og deler undervisning. Undervisningen er et værk, som underviseren har ophavsretten til, og du skal derfor have lov, inden du deler den med andre.

Hvis andre end underviseren optræder aktivt på optagelsen, skal du have lov af alle medvirkende, inden du deler optagelsen med andre på fx internettet. Hvis de siger nej, må optagelsen ikke offentliggøres. De har lov til at trække deres samtykke tilbage. Når du spørger din underviser og medstuderende om lov, skal I lave en aftale om, hvad optagelsen skal bruges til og hvor optagelsen skal deles.

Du har også selv rettigheder, hvis andre optager og deler undervisning, som du aktivt deltager i. Hvis du selv deltager aktivt i undervisning (fx deltager i en diskussion), der optages med henblik på offentliggørelse, så skal du spørges om lov, inden optagelsen offentliggøres.

Læs mere på undervislovligt.dk